Samen op weg

Je wilt samen verder maar merkt dat dezelfde issues steeds weer terugkomen in je relatie. Je wilt niet dat deze dingen steeds nadrukkelijker tussen jullie in komen te staan, maar merkt dat het in de dagdagelijkse praktijk nog niet altijd meevalt om dat te voorkomen. Dingen die je zo aantrekkelijk vond in aan de ander in het begin van je relatie staan geven nu vaker ergernis. Verschillend zijn blijkt niet altijd een zegen.

Je zou wel willen dat je elkaar vooral aanvult in het verschillend zijn. Maar nu lijkt het makkelijker afbreuk te doen. In het begin was het geen probleem, kon je er goed mee leven. De omstandigheden zijn misschien ook verandert door gezinsuitbreiding of de klim van één of beiden op de carrièreladder. Waardoor verschillen misschien eerder tot ergernis leiden dan dat ze nog zo aantrekkelijk zijn. Toch houdt je teveel van elkaar om elkaar los te laten.

Dan is het slim om te investeren in jezelf en in elkaar. Waarbij je inzicht krijgt in jezelf en in de ander. Waarbij de grootste ergernissen worden aangepakt en er daardoor weer milder tegenover kan staan. Je kan elkaar helpen om het inzicht in jezelf en je relatie te vergroten en daardoor samen een groei en ontwikkeling doormaken die je niet voor mogelijk had gehouden. Samen op weg naar het mooiste deel van jullie leven samen.