Burn-out

Bij een burn-out heb je langdurig te veel stress ondervonden. Vaak is dit een combinatie van stress op het werk en in het privéleven. Het is zeker niet zo dat hard werken automatisch leidt tot een burn-out. Je kunt van nature gevoeliger zijn voor stress en overbelasting.

Sterker uit een burn-out komen? Dat kan! Daar zet Service to be one zich voor in. We bieden een unieke geïntegreerde methode die je met succes coacht en begeleid naar een duurzaam herstel. Daarnaast krijg je gereedschap mee, dat levenslang meegaat.

Wat betekent een Burn-out van een medewerker voor de werkgever?

Een burn-out brengt veel ongemak mee voor zowel werknemer als werkgever. Daarnaast zijn de verzuimkosten enorm. De kosten van een burn-out liggen ongeveer op 1 jaarsalaris. Wanneer een burn-out onvoldoende wordt behandeld, kan dit leiden tot blijvende klachten. In 30% van de gevallen leiden deze blijvende klachten zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

De Wet Poortwachter verplicht werkgevers ook tot monitoring en veel administratie. Dat is belastend, soms confronterend en vaak ook emotioneel. Allemaal redenen om zo snel mogelijk van de burn-out af te komen, voor de werknemer maar ook voor de werkgever.

Risicofactoren

*

Grote veranderingen privé

*

Perfectionisme

*
Moeite hebben met grenzen stellen

*
Grote loyaliteit

*
Onzekerheid

*
Gebrek aan assertiviteit

*
Gevoeligheid

Feiten

*

Beroepsziekte #1 in Nederland.

*

16 % van de medewerkers meldt jaarlijks burn-outklachten.

*

5 % van de beroepsbevolking komt thuis te zitten.

*

Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim.

*

Gemiddelde dag verzuim kost werkgever 230 euro per dag.